Erkend door het Ministerie van Justitie en Veiligheid

Agenda en nieuws

Corona virus


FILIPIJNSE OVERHEIDSMAATREGELEN

Latest information about Philippine government measures to prevent spreading of the Corona virus: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/filipijnen/reizen/reisadvies
(Sadly not in English. You can use Google Chrome browser and chose Translate)

Dit heeft uiteraard consequenties voor au pair kandidaten die nu nog in de provincie (buiten Manilla) zijn. Zij kunnen op dit moment niet met openbaar vervoer naar Manila reizen om te vertrekken naar Nederland of om het visum aan te vragen bij de Nederlandse ambassade of om het verplichte CFO seminar te doen. Sommige au pair kandidaten kunnen eigen vervoer regelen. Het is niet bekend wanneer het reisverbod wordt opgeheven of zal worden verlengd. We houden u op de hoogte.

Au pair kandidaten die wel in Manila wonen en het CFO seminar moeten volgen kunnen dit per 17-03-2020 niet meer doen omdat het CFO is gesloten voor au pairs. De Filipijnse overheid ziet au pair worden niet als een essentieel reisdoel. Wanneer dit wordt opgeheven is niet duidelijk. De Filipijnse ambassade in den Haag is (tijdelijk) gestopt met het legaliseren van (CFO) contracten.

Wanneer we informatie hebben dat bepaalde maatregelen worden opgeheven, waardoor de au pair procedure vervolgd kan worden, zullen we de betreffende gastgezinnen en au pairs inlichten.


NEDERLANDSE OVERHEIDSMAATREGELEN

Rijksoverheid update 06-05-2020 Coronamaatregelen: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/06/24/per-1-juli-15-meter-blijft-norm

RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19 Au pairs en gastgezinnen hebben de verplichting om de richtlijnen van het RIVM te volgen en mogen elkaar erop aanspreken wanneer zij vinden dat dit niet gebeurt.

EU sluit buitengrenzen vanaf 17-03-2020. Reizigers met een geldige verblijfsvergunning of visum mogen Nederland inreizen.


VLIEGMAATSCHAPPIJ MAATREGELEN

De meeste vliegmaatschappijen vliegen weer.


Laatste update: 04-08-2020